H Hathaway δεν απαλλάχθηκε μόνο από τον εθισμό στο αλκοόλ αλλά και από το σύνδρομο του καλού παιδιού

Τζένη Ντεμιράι
H Hathaway δεν απαλλάχθηκε μόνο από τον εθισμό στο αλκοόλ αλλά και από το σύνδρομο του καλού παιδιού

«Τα σαράντα τα αισθάνομαι σαν δώρο», δήλωσε η Anne Hathaway σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «The Idea of You». 

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «The Idea of You» στο Amazon Prime στις 2 Μαΐου, η Anne Hathaway παραχώρησε μία συνέντευξη στους New York Times και τον David Marchese κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε αναφορά στον εθισμό της στο αλκοόλ και το γεγονός ότι είναι πλέον νηφάλια πάνω από πέντε χρόνια.

Η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προσπάθησε να κάνει ξεκάθαρο ότι είναι από τους ανθρώπους που προτιμούν να κρατούν την προσωπική τους ζωής αυστηρά προσωπική, ωστόσο, ένα τέτοιου είδους ζήτημα είναι εκείνο που τελικά κέντρισε την προσοχή όσων διάβασαν τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της γνωστής εφημερίδας.

Anne Hathaway: Η άγνωστη αποβολή, τα σχόλια για τo sex appeal της και η ζωή μετά το αλκοόλ

https://www.instagram.com/p/C6WFPMSug6m/

Anne Hathaway: «Είμαι πάνω από πέντε χρόνια νηφάλια»

Το ζήτημα σχετίζεται με την σχέση της Anne Hathaway με το αλκοόλ, για την οποία μίλησε πρώτη φορά το 2018, όταν είχε εξηγήσει ότι στόχος της είναι να αποκοπεί από αυτό και να είναι πλήρως αφορισμένη στον μικρό της γιο.

Δεδομένου ότι η ταινία «The Idea of You» θέτει στο επίκεντρο ένα ζευγάρι με μεγάλη διαφορά ηλικίας, η ηθοποιός κλήθηκε να μιλήσει για την υγεία της στα σαράντα αλλά και το πέρασμα των ετών, λέγοντας:

«Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα που αναγνωρίζω ως ορόσημα. Συνήθως δεν μιλάω γι' αυτό, αλλά είμαι πάνω από πέντε χρόνια νηφάλια».

Έπειτα συνέχισε: «Αυτό το αισθάνομαι σαν ορόσημο για μένα. Τα σαράντα τα αισθάνομαι σαν δώρο. Η αλήθεια είναι ότι διστάζω να λέω "μέση ηλικία", απλώς και μόνο επειδή μπορεί να είμαι σημασιολογικά κολλημένη και μπορεί να με χτυπήσει αυτοκίνητο αργότερα σήμερα. Δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η μέση ηλικία. Δεν ξέρουμε τίποτα».

NY Premiere of

Στο «The Idea of You» η Anne Hathaway «σπάει» τα ηλικιακά ταμπού και ερωτεύεται έναν 24χρονο

Άλλες δύο φορές που η Anne Hathaway μίλησε για το αλκοόλ

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Μάρτιο στο Vanity Fair, η ηθοποιός αναφέρθηκε και σε αυτό που την επηρέασε τελικά να πάρει την απόφαση να κόψει το αλκοόλ. «Ήξερα βαθιά μέσα μου ότι δεν ήταν για μένα», είχε δηλώσει η 41χρονη, ενώ στην συνέχεια είχε επισημάνει ότι τα πράγματα στη ζωή της είναι πλέον πολύ καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, η Anne Hathaway είχε τονίσει ακόμα:

«Αυτό στο οποίο έχω πίστη είναι ότι όλοι οι άλλοι θα πιούν ένα ή δύο ποτά, και μέχρι να φτάσουν όλοι στα δύο ποτά, εσύ θα αισθάνεσαι σαν να έχεις πιει δύο ποτά, αλλά χωρίς πονοκέφαλο».

Σε μία άλλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Boston Common Magazine, η Anne Hathaway είχε αναφερθεί και πάλι στη μάχη της με τον αλκοολισμό, λέγοντας:

«Δεν σταμάτησα το αλκοόλ επειδή το ποτό ήταν πρόβλημα- το έκανα επειδή ο τρόπος που πίνω με οδηγεί στο να έχω πονοκέφαλο και αυτό ήταν το πρόβλημα».

Στη συνέχεια είχε επισημάνει:

«Ο τελευταίος μου πονοκέφαλος κράτησε πέντε ημέρες. Όταν θα είμαι σε ένα στάδιο της ζωής μου όπου θα υπάρχει αρκετός χώρος για να μεθύσω, θα αρχίσω να πίνω ξανά, αλλά αυτό δεν θα γίνει μέχρι να φύγει το παιδί μου από το σπίτι».

Η Anne Hathaway απαλλάχθηκε και από το «σύνδρομο του καλού παιδιού»

Μιλώντας στους New York Times για τον ρόλο της στην ταινία «The Idea of You», η Anne Hathaway τόνισε ότι αισθάνθηκε οικειότητα με τον χαρακτήρα της Sophie, η οποία έχει χαρακτηριστικά του «καλού παιδιού».

«Μου φάνηκε οικεία. Αναγνώρισα πτυχές του εαυτού μου σ' αυτήν. Αναγνώρισα πτυχές φίλων ή γυναικών που θαυμάζω. Είχε έναν πλούτο, σε συνδυασμό με την ιδέα ότι από νωρίς στη ζωή της ήταν μια γυναίκα που ικανοποιούσε τους ανθρώπους (το λεγόμενο καλό παιδί)», είπε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε όσα συνδέουν την ίδια με το people pleasing, λέγοντας:

«Νομίζω ότι είμαι μία πρώην people pleaser από το New Jersey. Πολλοί από τους λόγους που με τράβηξε η υποκριτική σχετίζονται με το ότι ήταν μια διέξοδος έκφρασης που δεν μπορούσα να βρω μόνη μου. Και στο διάστημα μεταξύ του να νιώθω τόσο συνδεδεμένη όταν έπαιζα και τόσο χαμένη όταν δεν έπαιζα, προσπαθούσα να βρω το δρόμο μου, και ένας από τους τρόπους που βρίσκεις το δρόμο σου είναι: "Ω, αν κάνω αυτό, αυτό θα κάνει κάποιον άλλο ευτυχισμένο, και ίσως αυτό είναι που πρέπει να κάνω". Χρειάζεται πολύς χρόνος για να πεις: "Αυτό δεν έχει σημασία αν δεν ξέρεις ποιος είσαι". Εκτός κι αν θέλεις μια ταυτότητα που έχει να κάνει με το να ικανοποιεί τους ανθρώπους. Το οποίο υποθέτω ότι είναι απόλυτα οκ. Αλλά εγώ δεν είμαι τόσο καλή».

Ποια η υπόθεση του «The Idea of You»;

Η Sophie είναι μία 40χρονη χωρισμένη μητέρα, την οποία ο άνδρας της παράτησε για μία μικρότερη γυναίκα. Τα πράγματα παίρνουν μία περίπλοκη τροπή και η Sophie βρίσκεται στο Φεστιβάλ Coachella με την κόρη της. Εκεί γνωρίζει τον Hayes Campbell, τον 24χρονο frontman του συγκροτήματος August Moon. Παραδόξως, ξεκινούν ένα κρυφό ειδύλλιο, αλλά σύντομα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των διαφορετικών κόσμων τους και τις πιέσεις στη σχέση τους.

Η υπόθεση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Robinne Lee.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP